Wednesday, June 27, 2012

ISTIKHARAH CINTA.
Ada kala hati berbelah bagi memilih satu antara dua. Serba serbi dirasakan tidak kena saat diri yang perlu membuat keputusan yang akhirnya membawa kepada penyelesaian.
istikharah cinta
Hati juga tersepit di saat kita buntu memikirkan jalan keluar daripda sesuatu perkara yang menghimpit. Tidak tahu arah mana yang hendak dituju, apa yang harus dilakukan dan bagaimana caranya. Jika semua ini berlegar dalam diri anda, apa yang harus kita lakukan? Kepada siapa harus kita mengadu selepas diri benar-benar buntu?
Ya, kepada DIA, kepada Allah yang sentiasa menanti, menunggu hamba-Nya meminta, berdoa kepada-Nya.Dirikanlah solat sunat istikharah pada 2/3 malam bagi memohon petunjuk daripada Allah.
“Ya Allah, aku memohon petunjuk daripadaMu dengan ilmuMu dan aku memohon ketentuan daripadaMu dengan kekuasaanMu dan aku memohon daripadaMu akan limpah kurniaanMu yang besar.
Sesungguhnya Engkau Maha Berkuasa sedangkan aku tidak berkuasa dan Engkau Maha Mengetahui sedangkan aku tidak mengetahui dan Engkaulah Yang Maha Mengetahu segala perkara yang ghaib.
Ya Allah, seandainya Engkau mengetahui bahawasanya urusan ini (sebutkan)adalah baik bagiku pada agamaku, kehidupanku dan kesudahan urusanku sama ada cepat atau lambat, takdirkanlah ia bagiku dan permudahkanlah serta berkatlah bagiku padanya da seandainya Engkau mengetahui bahawa urusan ini (sebutkan)mendatangkan keburukan bagiku pada agamaku, kehidupanku dan kesudahan urusanku sama ada cepat atau lambat, maka jauhkanlah aku daripadanya dan takdirkanlah kebaikan untukku dalam sebarang keadaan sekalipun kemudian redhailah aku dengannya”. 
* Sebutkan urusan yang dimaksudkan di tempat yang bertitik.


VIA PAKARCINTA

0 0 sedang membebel: